Dansk Regnbueråd

TO PODCASTS DU SKAL LYTTE

Jesper RasmussenComment

Vi har for nylig hørt to podcasts, som virkelig rykkede. Dem skal du også høre, synes vi.

Podcast #1: Smartphone på børneværelset - så kom mistrivslen (Politikens Podcast)

Programbeskrivelse:

“Vi er nok mange, der har haft en urovækkende fornemmelse af, hvad vi i den vestlige verden egentlig gav vores børn, da vi fra begyndelsen af tierne stak dem deres egen smartphone. På den ene side gav vi dem et børneliv, hvor de var underbeskyttede, når de var ude på internettet. Og på den anden side var de overbeskyttede i den virkelige verden.

Politikens Susan Knorrenborg har interviewet Zach Raucsh, som er en af de amerikanske forskere, der står bag et nyt tankevækkende studie. I dagens afsnit af ‘Du lytter til Politiken’ fortæller Susan Knorrenborg om studiet, der peger på, hvad den omfattende mistrivsel blandt børn og unge i høj grad skyldes. Nemlig skadevirkningerne af børneopdragelse uden fri leg og smartphonens sejrsgang på børneværelserne.”

Podcast #2: Why The Kids Aren’t Alright (‘Honestly with Bari Weiss’)

Programbeskrivelse:

“Amerikanske børn er de frieste og mest privilegerede børn i hele historien. De er også den tristeste, mest angstfyldte, deprimerede og medicinerede generation nogensinde. Næsten en tredjedel af teenagere siger, at de seriøst har overvejet selvmord. For drenge er det alarmerende 14 procent.

Det mærkelige er, at alle disse forværrede mentale helbredsstatistikker for børn er sammenfaldet med en generation af forældre, der er hyperfokuseret på deres børns mentale helbred og trivsel.

Tag for eksempel dagens største forældretrend: "mild opdragelse". Forældre i dag får at vide at forstå deres børns følelser i stedet for at straffe dem, når de opfører sig dårligt. Denne vægt på følelser er ikke kun en forældretrend - det er også blevet et pædagogisk redskab. "Socio-emotionel læring" er blevet en søjle i offentlige skoler over hele Amerika, fra børnehave til gymnasiet. Og måske mest betydeligt er terapi for børn blevet normaliseret. Faktisk er der flere børn i terapi i dag end nogensinde før.

På overfladen ser alle disse udviklinger inden for forældreskab og uddannelse positive ud. Vi får at vide, at forældre og pædagoger i dag er mere forstående, mere accepterende, mere empatiske og mere medfølende end nogensinde før - hvilket igen skaber vidunderlige børn.

Men er det virkelig tilfældet? Gør alle disse ændringer - den kulturelle omvurdering, terapikulturen, mild opdragelse, undervisning i social-emotionel læring - faktisk vores børn bedre?

Bestsellerforfatteren Abigail Shrier siger nej.

I sin nye bog, "Bad Therapy: Why the Kids Aren't Growing Up," hævder Shrier, at disse ændringer direkte bidrager til børns mentale sundhedsnedgang. Med andre ord: Alt dette spritnye er faktisk ved at gøre vores børn dårligere.

Hvad er gået galt med den amerikanske ungdom? Hvad sker der virkelig for børn, der får terapi, men ikke egentlig har brug for det? I vores forsøg på at holde børnene sikre, svigter vi så næste generation af voksne? Og hvis ja, hvordan vender vi det, før det er for sent?”

God lytning 🙂❤️🙏✅